2021 Yılı Basın Bülteni

38 Ülkeden Katılımcılar Hibrit Etkinliğe Katılacak

Pek çok ülkede sinemaların kapalı olduğu bu zor zamanlarda bile, EFA Genç İzleyiciler Ödülü, Avrupa’daki 12-14 yaş grubunu uluslararası jüriye katılarak, üç aday filmi izlemeye ve 2021 Genç İzleyiciler Ödülü”nün kazanını belirlemek için oy vermeye davet ediyor

 Avrupa Film Akademisi (EFA) ve EFA Productions, EFA Genç İzleyiciler Ödülü 2021 için üç adayı gururla duyuruyor ve kutluyor:

PINOCCHIO

YÖNETMEN Matteo Garrone
İtalya / Fransa

THE CROSSING
FLUKTEN OVER GRENSEN

YÖNETMEN Johanne Helgeland
Norveç

WOLFWALKERS

YÖNETMEN Tomm Moore & Ross Stewart
İrlanda/Lüksemburg

 

Ödüle aday filmler yine iki aşamalı bir prosedürle seçildi: İlk aşamada EFA Yönetim Kurulu Üyesi Graziella Bildesheim (yapımcı / İtalya) ve uzmanlar Levan Dvali (Taoba Uluslararası Gençlik Film Festivali / Gürcistan), Nicola Jones (Goldener Spatz / Almanya), Dimitris Spyrou (Olympia Çocuk Filmleri Festivali / Yunanistan) ve Annelot Tijs’dan oluşan jüri (Eye Film Enstitüsü / Hollanda) sekiz film seçti. İkinci aşamada 13-14 yaş arası eski YAA katılımcıları Matteo (İtalya), Marta (Hırvatistan), Anissa (İngiltere), Zofia (Polonya) ve Vasileios‘tan (Yunanistan) oluşan ikinci jüri sonra bu sekiz filmi izledi ve ödüle aday olacak üç filmi belirledi.

Aday gösterilen üç film, Avrupa ve ötesinde aşağıdaki 38 ülkede 12-14 yaş arası jürilere gösterilecek:

AVUSTRALYA, AVUSTURYA , BELÇİKA , BOSNA HERSEK, BULGARİSTAN, HIRVATİSTAN, KIBRIS, ÇEK CUMHURİYETİ, DANİMARKA, ESTONYA, FRANSA, GÜRCİSTAN, ALMANYA, YUNANİSTAN, GRÖNLAND, MACARİSTAN, İZLANDA, İRLANDA, İTALYA, KOSOVA, LETONYA, LİTVANYA, LÜKSEMBURG, MALTA, KARADAĞ, KUZEY  MAKEDONYA, NORVEÇ, POLONYA, PORTEKİZ, ROMANYA, RUSYA, SIRBİSTAN, SLOVAKYA, SLOVENYA, İSPANYA, İSVİÇRE, TÜRKİYE, İNGİLTERE

EFA Genç İzleyiciler ödülü, genç katılımcılara, sinemalar açık olan yerlerde salonlarda, sinemalar kapalıysa çevirimiçi olarak, yüksek kaliteli Avrupa filmlerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Katılımcılar, tecrübeli film eğitimcilerinin rehberliğinde, görüşlerini tartışıp paylaşıyorlar ve Avrupa’daki meslektaşlarıyla bağlantı kurma fırsatı yakalıyorlar. Bazı katılımcılar için ilk kez Avrupa bir teori olmaktan çıkıyor ve unutamayacakları bir deneyim oluyor!

Genç izleyiciler, 25 Nisan’da eski YAA jüri üyesi Ivana Noa’nın (Belçika) sunuculuğunda gerçekleşecek olan ödül töreninde Genç İzleyiciler Ödülü’nün sahibini belirlemek için oy verecek olan jüriler olacak. 

Tören, aday gösterilen filmler ve katılan şehirler hakkında daha fazla bilgi sunan özel bir web sitesi olan yaa.europeanfilmawards.eu’da canlı yayınlanacak.

EFA Genç İzleyiciler Ödülü, Mitteldeutsche Medienförderung’un (MDM) desteğiyle Avrupa Film Akademisi ve EFA Productions tarafından düzenlenmekte ve verilmektedir. Yerel YAA etkinlikleri, ilgili ulusal ortakların desteğiyle düzenlenir. (Buradan tüm ortak listesine ulaşabilirsiniz.)

Berlin, 10 Mart 2021 Editörlere Not: Basın için filmlerden karelere buradan ulaşılabilir.

europeanfilmacademy.org ✮ europeanfilmawards.eu ✮ on facebook

Menü