EFA GENÇ İZLEYİCİLER FİLM GÜNÜ

EFA GENÇ İZLEYİCİLER FİLM GÜNÜ

EFA Genç İzleyiciler Film Günü, gençlerin sinema yoluyla başka kültürlerden hikayelerle, filmlerle ve insanlarla buluşmalarını sağlamayı hedefliyor. Avrupa’nın 41 ayrı ülkesinde aynı anda düzenlenen etkinlik sinemada film izleme alışkanlığı kazandırmak ve sanat dallarını doğru değerlendirebilmeyi öğretmek adına tüm Avrupalı gençleri ortak bir günde, ortak bir amaç için buluşturuyor.

Yaşları 12 ile 14 arasında değişen gençler, EFA Genç İzleyiciler Film Günü’nde Avrupa Film Akademisi tarafından seçilen 3 filmi izlemek üzere buluşuyor. Genç izleyiciler 3 filmi aynı gün içerisinde öğlen yemeği molası ve filmin sonrasında kısa tartışma araları ile izliyor. Günün sonunda yapılan oylama sonucunda, Türkiye’nin “EFA Genç İzleyiciler Ödülü” için adaylar arasından seçtiği birinci belli oluyor. Genç izleyiciler arasından önceden belirlenen iki jüri, oylamaya liderlik ediyor ve oyları açıklıyor. Etkinlik günü ve oylama sırasında çekilen video, aynı akşam Almanya’nın Erfurt şehrinde gerçekleştirilecek olan ödül töreninde yayınlanmak üzere EFA’ya gönderiliyor. Aynı zamanda genç izleyiciler gün boyunca sosyal medya üzerinden film ile ilgili sorularını EFA merkezi aracılığı ile yönetmenlere iletebiliyorlar. Ödül töreni websitesinden (http://yaa.europeanfilmawards.eu) canlı olarak izlenebiliyor.

0
film
0
şehir
0
ödül

EFA Nedir?

1988’de Avrupalı sinemacılar tarafından Berlin’de kurulan European Film Academy, başlarda Avrupa Film Ödülleri’ni düzenlemek amacıyla çalışmalarına başlamıştır. Şimdilerde, 3300’den fazla üyesi olan EFA, Avrupa’nın film kültürünü tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen, film sektörünün saygın kurumlarından biridir.

Üyelerini, profesyonel olarak film yapımında çalışan, kariyerinin belirli bir noktasına gelmiş sinema profesyonelleri arasından seçen EFA’nın, Türkiye’de birçok üyesi bulunmaktadır.

EFA’nın düzenlediği organizasyonlar arasında Avrupa Film Ödülleri ve yan etkinlikleri; EFA Genç İzleyiciler Film Günü ve Ödülleri bulunmaktadır.

YAA 2019’da Neler Oldu?

Menü